Vesistöt

Vesistöt

Lasten kalakeidas

Lasten kalakeidas on hieman yli yhden hehtaarin kokoinen verkolla eristetty onkialue, jossa vain alle 12 vuotiaat lapset, sekä liikuntarajoitteiset henkilöt saavat kalastaa ilman erillistä lupaa.

Alueelle on rakennettu n. 300m 1,8m leveitä kulkuväyliä joita myöten pyörätuolilla liikkuminen on vaivatonta. Alueella on myös inva-wc.

Välittömässä läheisyydessä sijaitsee levähdys ja ruokailupaikka karhunpesä, kolme nuotiopaikkaa, kota ja laavu.

Karhunpesä soveltuu isommallekkin porukalle suojapaikaksi ja makkaranpaistoon. Moni ryhmä käyttää karhunpesää tukikohtanaan viettäessään virkistäytymispäivää

Matkailuneuvonta ja karhunpesän ryhmä ilmoitukset puh. 044 755 9223

Keitaalle istutetaan 0,5-2 kg Kirjolohta ja satunnaisesti muuta järvikalaa. Heittokalastus, onginta ja pilkintä sallittu. Syöttitahnan käyttö on kielletty. Kiintiö; 2 lohikalaa /vrk. ja 1 onki/kalastaja. Huoltajat saavat avustaa kalastettaessa.

Musta

Musta on 9 hehtaarin kokoinen syvä ja tummavetinen humuspitoinen lampi, josta soutuyhteys Ravinkaitaan. Vuokraveneet löytyvät mustan rannasta (6kpl). Kohtalainen soutu- uisteluvesistö, jossa kalastus keskittyy pienten saarien ja purojen ympärille, etenkin talvisaikaan.

Alueella Mustan Tammella laavu, tulipaikka ja wc.

Istutuskalat; 1-4 kg kirjolohi ja 1 kesäinen siika. Muu kalasto: hauki, ahven, lahna, särki ja säyne. Alueella myös: kuusi vuokravenettä, viisi heittolaituria, laavu + tulipaikka. Sallitut kalastustavat; heitto, veto, perho sekä onginta ja pilkki.

Ravinkaita

Ravinkaita on 11 hehtaarin kokoinen hieman kirkkaampivetinen kuin Musta. Ravinkaita on lahtien rikkoma vesistö, joka soveltuu mainiosti kesäiseen soutu-uisteluun. Ravinkaidan pohjoispäässä sijaitsee lastenkalapaikka jossa laavuja, tulipaikkoja ja wc.

Istutuskalana 1-4 kg kirjolohi, sekä kesän vanhaa siikaa (n.10 cm). Muu kalasto: särki, hauki, lahna, säyne ja ahven, sekä aiemmilta vuosilta nieriä ja harjus.

Mikäli tuuri sattuu kohdalle, pääset seuraamaan pohjoismaiden suurimman jyrsijän Majavan rakennustouhuja erittäin läheltäkin.

Sallitut kalastustavat: heitto, veto, perho sekä onginta ja pilkki.

Valkeinen

Valkeinen on 28 hehtaarin kokoinen tummahkovetinen. Isoin lammista ja myös matalin. Syvin kohta noin 4m. Soveltuu mainiosti kesäiseen soutu-uisteluun, ongintaan ja perhosteluun.

Istutuskalana 1-4 kg kirjolohi, sekä kesän vanhaa siikaa (n.10 cm). Muu kalasto; särki, hauki, lahna, säyne ja ahven. Valkeisen eteläpäässä on 3 vuokravenettä.

Alueella laavuja 3 kpl joista suurin laavu sijaitsee saaressa lammen pohjoispäässä. Jokaisella laavulla wc ja puuhuolto.

Monipuoliset alueet

Kalastuspaikkojen lisäksi alueilla on mukava virkistäytyä vaikka paistamalla makkaraa niihin varatuilla paikoilla.